Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi az a kollagén és miért fontos a pótlása?

Mi az a kollagén és miért fontos a pótlása?

 

 

 

A kollagén egy fehérje, amely az egész testünkben megtalálható. A bőrünk 90%-át alkotja, de jelen van a hajunkban, körmünkben, csontjainkban, porcokban, ínakban, szemünkben,a bélben.

Fiatal korban a kollagéntermelés fokozott, ezért gyönyörű, feszes a bőr, nincsenek még ízületi fájdalmak. 20 éves kor felett azonban a kollagéntermelés lelassul és az idő előrehaladtával egyre kevesebb kollagént állít elő szervezetünk. Ezt észrevesszük magunkon, a bőr megereszkedik, veszít hidratáltságából, az ízületeink itt-ott fájhatnak, mert elkezdődik a porcok kopása. 30 éves kor felett ajánlott, 40 éves kor felett pedig szinte kötelező beépíteni az étrendkiegészítőink sorába.

A kollagént kívülről (krémek, szérumok formájában) nem tudjuk pótolni, ugyanis a kollagén molekulák mérete túl nagy ahhoz, hogy eljusson a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért a saját szervezetünket kell több kollagéntermelésre ösztönözni, amire a kollgénitalok fogyasztása remek megoldás.

Hogyan hat a Swedish Nutra kollagén? 

A Swedish Nutra Collagen megfelelő arányban tartalmazza azokat a vitaminokat, amelyek fontosak a kollagén beépüléséhez. A folyamatos, napi kollagénpótlás során testünk a C vitamin segítségével az aminosavakból újra kollagént állít elő. A készítmény a szervezetünknek kollagéntermelés szempontjából legmegfelelőbb aminosavakat tartalmazza, így ezek a véráramba kerüléskor optimális arányban állnak rendelkezésre az új kollagénsejtek előállításához.

Miért válasszam a halkollagént?

A halkollagén legfontosabb előnye a könnyebb felszívódás, mivel kisebb molekulái vannak. A feldolgozás során magasabb a kollagén hozama, és környezetbarát a feldolgozása. Autoimmun diétába tökéletesen beilleszthető. Csak I-es típusú kollagént tartalmaz.

Miért válasszam a szarvasmarha kollagént?

 A szarvasmarhából készült kollagén egy összetetteb fehérje (I-es és III típusú kollagént is tartalmaz).

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén

Keresés